Alfabetet i interiør V/VII

Rattan-9967.jpg

Rattan har sakte men sikkert etablert seg i hjemmene våre. Hos oss har vi foreløpig bare ei lampe i dette kontinentale materialet, men jeg ønsker meg mer. Franskinspirerte bistrostoler med rattansete ruver aller høyest på ønskelista akkurat nå.

Second hand-9978.jpg

Second hand er min store lidenskap. Bare tanken på loppemarked og bruktbutikker får det til å kile i magen min. Det er ikke alltid jeg handler noe jeg trenger, men det er alltid noe som har skapt en godfølelse i meg. Trillebordet, blomsterpotta, bilderamma, messingstakene og telysholderen i marmor er alle slike småforelskelser som ble med hjem, og som det viste seg å være mer enn nok rom for.

Tørkede blomster-9884.jpg

Tørkede blomster minnet meg lenge om pikerommet mitt på nittitallet. Plutselig var de aktuelle igjen, og jeg innså at de kunne være riktig delikate, brukt på riktig måte. En god stund etter at alle influensere hadde lagt sin elsk på det, ga også jeg etter. Nå er nittitallet bare et fjernt minne…

Unikt-9970.jpg

Unike skatter, ting man har plukket med seg gjennom livets dager. Ei ugle, tryllet fram av en stein etter timesvis med hardt arbeid; ei gave fra E. Det lille treskrinet, skapt mellom hendene til en bestefar som aldri vil bli glemt. Ei bok med haikudikt på tysk, med ruglete sidekanter, fordi hver side er skåret opp med kniv; en loppisskatt fra mange år tilbake. Disse tingene kvitter jeg meg aldri med, uansett hvordan trendene rundt meg endrer seg.

Previous
Previous

Alfabetet i interiør VI/VII

Next
Next

Alfabetet i interiør IV/VII