Forberedelser til vår

I går var det en sånn lang og fin søndag, der vi fikk tid til å gjøre alt mulig. Vi fikk blant annet endelig plantet de frøene vi har gledet oss sånn til å følge gjennom våren, sommeren og høsten. Hele gjengen trådte til, sånn at alle skal føle eierskap til de grønne spirene som etter hvert vil dukke opp.

Nytt av året var et helt eget plantekit, med alt man trenger for lett å komme i gang med en liten grønnsaks- og urtehage i vinduskarmen. M tok seg av dette, og satte frø av timian, squash, basilikum, tomat, persille, chili, oregano og aubergine i jorda.

Resten av frøene tok jentene seg av. De satte to slag tomater og agurker i jorda, samt basilikum og oregano (vi er glade i italiensk mat…).

LilleD var stolt over arbeidsnevene sine. Det er visst noe beroligende over å grave i jorda, både for små og store.

Det fineste av alt var kanskje likevel å se det fine samspillet mellom jentene. E veiledet og viste vei, mens lilleD gladelig lot seg inspirere av storesøster. Akkurat da vibrerte universet av harmoni…

Plutselig var det bare igjen å legge siste finger på verket. Frøene fikk ei dyne av jord over seg, og ble tilført litt godgjørende fuktighet.

Og så er alt bare ventetid. Av den gode sorten. Full av forventninger.

Previous
Previous

Sitio Sao Pedro

Next
Next

Let´s do 52/11: Texture