Spesialtilpasset restemat

Etter helgetacoen var det en del rester igjen, og i kjøleskapet var det rester av ymse andre slag. For tiden tenker jeg en del på at vi burde leve mer bæredyktig, og i dette ligger det jo å få ned matsvinnet. “Vinn, vinn,” tenkte jeg, og gikk i gang med å dele opp og fordele restene i hver sine skåler.

Jeg ville gjerne ha med jentene på prosjektet, og hver av dem fikk hver sin pizzabunn som de kunne gjøre hva de ville med.

Vi startet med å smøre bunnene med ferdiglaget pizzasaus. Allerede her tok de smaksmessige valg, idet det var to ulike sauser å velge mellom.

Deretter var det bare å plukke innhold fra skålene, alt etter personlige preferanser. E var nok litt mer sofistikert enn lilleD, men begge fikk akkurat det de ville ha på, og ingen risikerte å bli sittende og plukke ut uønskede smaker underveis i måltidet.

Det ble en del smaking underveis også, bare for å kunne gå god for smakene. Jentene storkoste seg, og både liten og stor hadde gleden av å sette sammen sin helt unike gourmetpizza.

Prosjektet viste seg å passe den voksne perfekt også. Jeg kunne med god samvittighet fylle min pizzabunn med de voksne smakene som jentene pleier å plukke bort.

Helt til slutt var det stor stas å kunne nyte en helt egen pizza, servert på et helt eget pizzafat. Vi spiste lenge og godt, og eierskapet til maten gjorde nok at jentene koste seg litt ekstra med måltidet.

Bruk av restemat, mindre matsvinn, bevisstgjøring av egne preferanser, kokkelering og sosial hygge. Så mange fine ringvirkninger fikk prosjekt komponer-din-egen-pizza. Anbefales!

Previous
Previous

En liten spasertur nedover memory lane

Next
Next

Let´s do 52/10: From above