3. juli: Markedslykke

Søndag og tid for marked igjen. Det blir en egen glad stemning i byen på disse dagene, og det er som markedsånden brer seg utover og setter farge på omgivelsene sine. Folk tar med seg ting de ikke trenger lenger, og setter seg ut på gata med det.

Vi ville imidlertid gjerne oppsøke skikkelige markeder når vi først er her, så vi satte kursen mot Flohmarkt am Arkonaplatz, som er rett i nabolaget vårt. Det var fullt av fantastiske skatter der, og jeg ble nesten handlingslammet av ren begeistring. Til slutt ble det imidlertid et par kjøp, og jeg er mer enn fornøyd…

Det som var så fint med markedet, er at det tilfeldigvis ligger på samme sted som favorittlekeplassen til lilleD. Da var det null stress å gjøre alle fornøyde samtidig. Vi byttet på å henge med henne mens hun lekte i sanda, blåste såpebobler og utfordret fysiske lover i lekestativene.

Markedet er ikke så stort, men det er velfylt og interessant. Stemningen er avslappet og koselig, og det kjennes nesten litt som en nabolagssammenkomst. Vi skal definitivt tilbake hit.

Vi hadde dog andre steder vi også ville tilbake til, så vi måtte videre.

Bare noen få minutters gange gjennom nabolaget, så var vi framme ved Flohmarkt am Mauerpark.

Vi var her forrige søndag også, men det føltes ikke som en kjedelig reprise. Artistene denne gangen skapte en annen stemning enn forrige ukes artister.

Dessuten var vi mer erfarne nå, og bedre forberedt på å henge i parken en stund. Vi hadde med oss underlag å sitte på, og litt småmat til en piknik. Vi slo oss ned i skyggen under et tre, og ble sittende der en stund og bare ta inn stemningen.

Vi fikk tak i litt ekstra mat til lunsj, og slappet av mens livet utspant seg rundt oss.

Når vi hadde tatt det rolig lenge nok, var det jammen en lekeplass her også som lilleD ville besøke (hennes nest mest favoritt), og stemingen fortsatte å være god.

Vi tok en liten runde til på området, før vi tok en kikk i salgsbodene. Jeg gjorde et godt kjøp her også, og følte meg gladforsynt.

M og lilleD dro etter hvert hjem for å akklimatisere seg litt, mens E og jeg ble igjen for å få med oss en siste opptreden. Det var fortsatt sol og glad stemning…

…og da en artist drysset såpebobler over dagen vår, føltes det meste perfekt.

Previous
Previous

4. juli: Friedrichshain

Next
Next

Let´s do 52/26: Monochrome