Gleden i de enkle ting

Vi har hatt hjemmepåske til nå, og med barn i hus gjelder det å holde et passe høyt aktivitetsnivå. Helt fersk Play-Doh er populært, og da er det bare kreativiteten som setter grenser for hva man kan lage. Denne gangen var det gjevest å lage slanger, fordi deigen gled så lett gjennom pressa.

Kjøkkenaktiviteter er også topp, og det å få være med på å lage sin egen middag er ekstra artig. Spesielt når man samarbeider med storesøster.

LilleD er veldig glad i søtsaker, og derfor ble jakten på påskeegget naturlig nok et høydepunkt.

Barna (mer presist ungdommen og veslejenta) har fått i oppdrag å pynte til påske. Det skaper en egen oppmerksomhet for tingene, og ikke minst hvor de står. I forlengelsen av det, har det i år har det vært artig å leke rollespill med hønene i hønsehuset. Har man blikk for det, ligger potensialet for rollespill i alle ting man omgir seg med… Den siste tiden har vi blant annet hatt rollespill med bestikket vi spiser middag med, hender, kluter og selvfølgelig en haug med bamser. Rommene vi lever i er åpne muligheter.

I går kjente vi på sola som varmet, og vi trakk ut på verandaen. Der blåste vi såpebobler og drakk Oboy. Vi utforsket tomta og lette etter vårtegn. Nå er det like før hvitveisen folder seg ut rundt hushjørnene våre.

Til slutt ble endelig en forventning lilleD har ventet lenge på innfridd: årets første sprett på trampolina. Hun hoppet gledesboblende rundt og rundt, mens håret ble mer og mer statisk. Akkurat så rufsete som man skal bli etter å ha nytt en god vårdag.

Nå pakker vi sakene våre og trekker opp til fjelluft og det enkle liv.

Previous
Previous

Let´s do 52/15: Faceless selfie

Next
Next

Å få være med