Instagram i oktober: Fullkommen miks av alt som er godt

1.Det ble en måned med kontraster. Fra det helt rolige til urbant natteliv, fra temperaturer nærmere 20 grader, til vinterens komme. Det ble en rik oktober.

2. Det startet med et uttrykk som var nærmest som en drøm. Flytende, svevende, lett.

3. Så gikk vi over i det litt mer utsvevende. Vi feiret bursdag -litt. Og spiste kake -mye.

4. Men som vanlig var det aller mest hverdag. Og det er jo tross alt den som er viktigst.

5. D underholdt oss som vanlig. Hun vekslet mellom å være hoppende atlet, fashionista, prinsesse og runaway bride. Man vet aldri helt hva hun skal finne på, men hvis man blir med inn i hennes verden blir det i alle fall aldri kjedelig.

6. Jeg prøvde meg på en mer teknisk fotoutfordring, og konkluderte med at jeg fortsatt har mye å lære… Heldigvis. Måtte lidenskapen min aldri bli rutinemessig.

7. I drivhuset ble fargene mattere og mattere, og vi høstet inn det aller siste. Så tømte vi det og gjorde det vinterklart.

8. Midt i alle høstfargene lette jeg etter det rene og enkle. Det er vel menneskelig å alltid være på søken etter en eller annen form for balanse.

9. Lyset i dagene ble annerledes, og vi kjente at den kaldere årstiden snek rundt hushjørnet. Mens sola strakte døsige armer inn mot oss, tjuvstartet vi på vinterkosen.

10. Ny fotoutfordring, diametralt annerledes enn den forrige. Nå begevet jeg meg vekk fra det rene og lette, og prøve å lage et mest mulig barokk uttrykk.

11. M og jeg kjøpte en brukt komfyr, og brukte henteturen som en anledning til å svippe innom Oslo.

12. Der nøt vi kaffe og en skillingsbolle på Fuglen før vi tok fatt på hjemreisen. Godt påfyll.

13. Jeg ble invitert til å holde fotokurs på et arrangement, og fikk kjenne på det å undervise igjen. Men aller artigst var det å vite at jeg var blitt invitert som kvinnelig forbilde for unge jenter i dalen. Det gjør meg stolt.

14. Det tikket mot slutten av måneden, og ting ble skumlere og skumlere. I den anledning laget jeg en bildeserie inspirert av dark academia.

15. Neste dag dro M og jeg til Berlin -på vår første tur alene siden E ble født for 18 år siden. Det var en vitamininnsprøyting vi begge hadde uendelig godt av.

16. Hotellet vi bodde på var helt fantastisk: Locke at East Side Gallery. Her skulle jeg gjerne tilbragt mer tid, men lynvisitten krevde at vi kom oss ut og i kontakt med storbyen vi er så glade i.

17. Kvelden kom, og vi sjekket inn på Hole44, en liten klubb i Neukölln. Der fikk vi oppleve Kvelertak. Ikke for første gang, men for aller første gang i Berlin. Det var helt rått.

18. Neste morgen måtte vi tidlig opp for å rekke resten av det vi ville rekke. Vi nøt ei presskanne med kaffe før vi sjekket ut og vandret ut i en ny dag. Full av solskinn og sensommerfølelse.

19. Etter litt kollektivtransport tok vi beina fatt, målrettet på vei mot neste destinasjon.

20. M og jeg hadde hver vår tatoveringsavtale, og studioet hadde åpnet ekstra tidlig for å gjøre det gjennomførbart før vi måtte hjem igjen. Herr Fuchs og Frau Bär skapte behagelig stemning i et inspirerende miljø. Det kan godt hende at neste tatoveringsavtale også blir her…

21. Etterpå handlet det mest om å være mest mulig til stede den tiden vi hadde igjen.

22. Vi tok en kaffe og en liten matbit på Five Elephant. Kaffen var som forventet svært god, og da vi i tillegg fikk en bonuskopp i smaksprøve var turen fullkommen. For en vennlig by, og for en utstråling den har.

Vi reiste hjem (til snøkaos og lange køer på veiene -men det er en annen historie…), fulle av alt som er godt.

23. Det føltes som vi hadde vært borte i en evighet, men i realiteten dreide det seg om under to døgn. Vi landet fort i hverdagen igjen, og rakk akkurat å få med oss litt halloweenfeiring på tampen av måneden.

November blir nok roligere, med masse tid til å magasinere overskudd til årsfinalen.

Previous
Previous

Let´s do 52/44: Landscape

Next
Next

Let´s do 52/43: Dark & Moody