Kongsbergjazz 2023

Det ble ingen konserter på oss på årets jazzfestival. Men vi fikk en god dose av det vi setter aller mest pris på ved jazzen: stemninga i byen, og hvordan alt summer av lyd og liv. Å gå rundt i gatene og kikke på folk og boder. Å se på håndverk og lidenskaper, å ønske seg noe og kanskje lengte etter det resten av dagen.

Da E var liten, var det alltid belgisk vaffel som gjaldt på jazzen. Men for D er det ferske smultringer som er det store. M og D kjøpte en stor pose på deling, og det luktet himmelsk.

Vi sikret oss kaffe, og satte oss til å lytte på gratisjazz. Det var solstråler, storbandjazz og et summende liv av stemmer. Og ferske smultringer.

Vi gikk en tur til andre siden av byen for å ta inn stemninga der. Festivalen var overalt, og hvert område hadde sin egen vibrasjon.

Vi satte oss i parken og lyttet til Lågens melodi. Det var godt å søke skygge under trærne og strekke litt på bein som hadde vandret ganske langt.

Vi fylte etter hvert på med litt street food fra det store utvalget, og fikk ladet batteriene optimalt.

Etterpå var det masse ny energi å bruke opp på lekeplassen. Etterpå kjørte vi hjem igjen til bygda vår, fulle av godt påfyll.

Previous
Previous

Let´s do 52/28: Night

Next
Next

Let´s do 52/27: Exposure