På hyttetur

Ikke en påske uten i alle fall en liiiiten tur på hytta. Så også i år. Umiddelbart etter at bagasjen var på plass, dekket vi på til lunsj under åpen himmel. Aldri er vel brunostskiva bedre enn ute, og kaffen har uten tvil aldri vært mer velsmakende enn akkurat i år; ferskbrente kaffebønner fra eget brenneri, håndkvernet på stedet og kokt på hyttas ærverdige kjele.

Fjellufta gjør oss sultne, og ikke lenge etter lunsj var vi klare for middag. M lagde en provisorisk bålplass og sørget for å grille rikelig med pølser for hele gjengen.

Både liten og stor koste seg med bålmaten. Heldigvis er det enkle ofte det beste.

Etter middag hadde vi mengder av energi igjen. LilleD bestemte seg for at det var på tide å vrake babyakebrettet sitt, og insisterte på å bruke våre akematter. M måtte bidra med muskelkraft, mens E sjonglerte det å være støttende storesøster og å erte fotografen. Helt på tampen av solgangen bestemte vi oss for å gå en tur i nærmiljøet. Vi fulgte smeltevannets krumspring, hoppet i søledammer og lagde snøengler i grøftekanten.

Påskeegg-0140.jpg

Vel inne igjen unte vi oss å smake på litt godt fra påskeegget. Ingen grunn til å utsette et av påskens høydepunkt lenger enn nødvendig… Etter at lilleD var trygt i seng, ble det enda litt mer påskegodt, spilling og lesing. Etter hvert som mørket utenfra utkonkurrerte skinnet fra stearinlysene, trakk resten av oss også i seng. Og mens flammene i vedfyren sakte døde ut, sank vi dypere og dypere inn i den gode søvnen som hører sammen med hyttelivet.

Neste dag var det innevær, og vi kjørte på med noen gamle spillklassikere. E og jeg spilte Stress, men lilleD fikk prøvd seg på Yatzy. Det ble seier på husstandens yngste, og et fint punktum for en kort, men koselig, tur.

Previous
Previous

En himmel full av stjerner…

Next
Next

Let´s do 52/13: Hands