Påskeutflukt

Som Vesteråling hender det M savner havet. Derfor tok vi en påskeutflukt til nærmeste kystlinje. Målet ble sjarmerende Stavern, og selv om det ikke er sommer fikk vi mye godt påfyll av god stemning. Vi ankom akkurat i tide til lunsj, og valgte å slå oss ned på Majas Bakeri. Hyggelig atmosfære, nydelig kaffe og gode bakervarer bidro til at vi ble sittende lenge.

Innimellom ble vi litt distrahert av påskeharen som kom susende forbi på en segway. Fascinerende for store og små.

Etterpå så vi oss rundt i den lille bykjernen, og lot oss sjarmere av nostalgien. Ikke minst var det deilig å høre den vårlige lyden av knasing av grus under skosålene. I våre hjemtrakter ligger snøen fortsatt tungt over landskapet.

Lite var planlagt, så vi lot oss lede av improvisasjon. Vi trakk opp i høyden for å få utsikt over horisonten, og fikk med litt historisk påfyll i samme slengen.

D så noen lekeapparater, og da måtte de jo testes ut. Det var tydelig deilig å få utløp for litt energi etter biltur og mye stillesitting.

Vi bestemte oss for å fortsette å bevege oss, og begynte å spasere langs Kyststien. Underveis stoppet vi for å se på mer utsikt, kaste steinsprett og samle på steiner med fine farger. Underveis begynte det å rumle lett i magen, og vi merket at det var på tide å få seg en matbit igjen.

Vi kjørte til Larvik, en ti minutters kjøretur unna, bestilte oss takeaway pizza, og fant oss noen ledige benker i Bøkeskogen. Ettermiddagssola vevet oss inn i gyldent lys, og vi lydene av vår fylte alt rundt oss.

Før vi la startet på returen løp D litt rundt i parken, trakk inn den vårlige lufta, lekte i solstrålene og fant naturlige skatter hun kunne ta med seg hjem til minne om den fine dagen.

Previous
Previous

Let´s do 52/14: Small

Next
Next

En unik dyrehage