17. mai -enda et år med annerledesfeiring

Det ble nasjonaldag, og som alle andre dager i år, med en egen vri. E er i Tyskland og kunne ikke feire med oss. I stedet har vi I hos oss, og hun fikk for første gang oppleve bunader, flagg i alle størrelser, russetog og hurrarop. Jeg hadde min egen lille premiere på grønn bunadsskjorte, M oppdaget at han hadde en løs knapp eller to i finstasen (rett før vi skulle gå), mens D gledet seg aller mest til å spise is.

Etter feiringen skulle vi rett på campingtur, så forberedelsene til dagen ble en salig blanding av festforberedelser og pakking. Det gikk sånn passe… Vi halset av gårde litt på overtid, men rakk både salutt og barnetog.

Vi trampet av gårde -ikke helt taktfast, men vi holdt i alle fall hele distansen.

Vinteren slang på sine siste protester, og sendte en iskald vind gjennom toget. Kulden satte seg i D, og hun trengte en stund med varme armer rundt seg før hun var klar for resten av feiringa.

Til tross for en ganske kjølig værtype, måtte vi spise is. Vi fant oss en liten oase bak skolen, og tok oss en liten timeout der.

I feiret med så godt hun kunne, med 17. mai-sløyfe, flagg og egen fløyte.

Bak skolen fant vi også en vegg som ropte fotoshoot. Jeg tenkte platecover mens jeg fotograferte. Og moret meg etterpå over hvor tydelig bildene viser hvor viktig isen var for D. Bildene forteller på mange måter en minihistorie om 17. mai.

Etterpå var det bare én ting å gjøre for å få varmen ordentlig tilbake i kroppen igjen: 17. mai-leker! D jobbet aktivt for å sikre seg premier, og I var med.

Etterpå skulle lekeapparatene på skolen testes ut -og de var nesten det beste av alt. Lykken vokste enda litt mer når D ble gjort oppmerksom på at lekeapparatene alltid er der, og at vi kan besøke dem nesten når som helst.

Helt til slutt måtte det snurres noen runder på karusellen. Etter det var alle ganske forsynte, og det var OK å vende nesa hjemover.

Men dagen var ikke helt over. Det ventet nye eventyr rundt neste sving, og vi skulle bare pakke ut det siste i campingvogna før vi satte kursen mot langhelg på Sørlandet.

To be continued…

Previous
Previous

Livet på campingen, del I: strandliv, blomsterkranser og en stor, gul buss.

Next
Next

Let´s do 52/20: Fun