Instagram i august: tid for overganger og nye begynnelser

1.August er den store transitmåneden, fra ferie til jobb, fra sommer til tidlighøst, fra egen rytme til andres.

2. Vi startet i Oslo, i feriemodus. Endelig fikk vi besøkt Fuglen, og det skuffet ikke. Jeg fikk massevis av påfyll til drømmen jeg har båret på en stund.

3. Resten av dagen brukte vi på den måten vi aller helst ville bruke Oslo: vi vandret rundt på lykke og fromme, og var åpne for hva byen inviterte til. Det er da det er størst sjanse for å oppdage noe nytt og se byen med litt andre øyne enn man kanskje gjør når man er veldig målrettet.

4. Vi ventet litt forgjeves på godvær, og bestemte oss for å være litt proaktive og drive med oppsøkende virksomhet. Vi reiste til Sørlandet, og der var det i alle fall oppholdsvær. Vi fikk med oss ekkoet etter Tall ships race i Arendal, og shopping i Kristiansand. D fikk gå på sitt livs første kinoforestilling, og stamstranda var som den alltid hadde vært.

5. I Kristriansand besøkte vi også Cuba Life, en lengelevende kaffebar med deilig atmosfære. Der ble vi værende en stund.

6. Helgas fotoutfordring foregikk på stamstranda. Ikke fullt så mange solstråler som danset i bølgene som vi pleier å ha, men det var i alle fall fortsatt oppholdsvær…

7. Vi begynte å bli riktig gode på å slå leir, og koste oss i vårt Vi på Saltkråkan-paradis. Det kom litt regn, men det var lite i forhold til hvordan vi hørte Hans herjet hjemme.

8. Før vi reiste hjem, ble det også tid til den obligatoriske avskjeden hos søster A. Vi har litt reisevei mellom oss, og vet aldri hvor lenge det er til vi sees neste gang. Derfor er det ekstra viktig å bruke de øyeblikkene vi har godt.

9. Hjemme igjen var tiden inne for det som pleier å sette sommerferiens punktum: Vegglidagen. Uværet hadde vært snilt med vår del av Numedal, og alt kunne gjennomføres som planlagt. Sola sendte til og med noen stråler vår vei, og bidro til at superheltantrekket til D ble litt ekstra skimrende.

10. D levde drømmen om å være kunstnerisk bohem, og utforsket sitt eget skapende talent mens sommeren sang på det siste verset.

11. Driften i drivhuset sang også litt på siste verset. På grunn av en sommer som dessverre skuffet en del, har det ikke vært så frodig der som vi hadde forventet. Men litt belønning har vi fått for innsatsen, og lite smaker bedre enn egendyrkede sukkererter.

12. Vi nøt de siste sommerdagene, og før vi var helt klare for det var hverdagen i gang igjen.

13. Ukedagene gikk fort, men vi prøvde å gire om og bevare sommerrytmen inn i helgene.

14. Hverdagen har jo sin sjarm den også, når man bare stopper opp og kjenner litt på den. Fine kveldshimler, restekake, livets første turntrening og nabobesøk.

15. Og sent, men godt, begynner det også å bugne i hagen. Nå står den der fargerik og glad, og forlenger sommerfølelsen bare ved sin tilstedeværelse.

16. Og selv om sommeren ikke ble helt som drømt om, kjenner jeg at jeg faktisk er klar for høsten. For å skape og ta vare på øyeblikk.

17. Hver høst er en restart, med nye visjoner og initiativ. Jeg håper jeg skal klare å vokse og lære, og at jeg skal bli mer kreativ, mer miljøbevisst og flinkere til å ta vare på familietiden.

18. Vi har klart å ta vare på åpningene som har dukket opp så langt. Nå er intensjonen at det skal bli mange bålpannekvelder og annet som gjør godt for liten og stor. Høsten kan bare komme. Vi skal bruke den på best mulig måte.

Previous
Previous

Let´s do 52/35: Letters

Next
Next

Let´s do 52/34: Concept