Instagram i juli: staycationish

1.Juli var overgangen mellom ferie og arbeid, mellom sol og regn, mellom fravær og nærvær.

2. Naturen var på sitt mest bugnende, og vi prøvde å være i den. Det var ofte vått, men da anget den desto mer.

3. For første gang hadde jeg ikke skoleferie, og mine arbeidsuker fortsatte mens sommeren skjedde rundt meg. Det ble en litt uvant blanding av jobb, hverdagsøyeblikk og pusterom, men jeg tror jeg klarte å veksle mellom modusene på en god måte.

4. Vi tok en tur innom Kongsbergjazzen, og tok for oss av den gode stemninga. Det er så godt når naboen blomstrer.

5. Jeg lærte meg noe nytt på kameraet, og fikk lyst til å ekseperimentere med dobbelteksponering sånn omtrent hele tiden. Så gøy å oppdage nye muligheter i følgesvennen min…

6. D levde videre i sin idylliske verden, der prinsessekjoler, enhjørninger, bokstavtrening og middagsplaner er like mye av den samme virkeligheten. Det er til å bli inspirert av, og jeg elsker å bli med inn i bobla hennes.

7. Vi ventet og ventet på at E skulle komme hjem fra utvekslingsåret, og for å få tiden til å gå, tok vi en liten og kompakt tur til Sverige.

Vi nøt å være på veien med vogna og å nyte frokost i forteltet, og vi gjorde utflukter til både sentrale strøk og det åpne landskapet. Dagen ble avsluttet i den lokale skjærgården, mens M fortalte historier om Draugen og havets dramatikk. D lot seg fascinere.

8. Om kvelden var alt hyllet inn i et rosa lys, og for D føltes nok verden litt ekstra magisk akkurat da. Rosa er favorittfargen hennes.

9. Søndag var hyllet inn i regn og fargen blå. Friskt.

10. Det ble mandag, og den var alt annet enn blå. Vi dro til Göteborg, og fikk masse godt påfyll.

11. Neste dag dro vi til Smögen, og en liten stund føltes det som det var flere folk der enn i Göteborg. Det var fint å være der også, men det var nesten enda bedre å komme tilbake igjen.

12. Vi reiste hjem igjen og huset fikk litt kjærlighet. Det er viktig å kose seg der man er, og med friske blomster, ny bildevegg og litt sitroner i ei skål føltes det friskt og nytt.

13. Vi fikk besøk av gode venner det er altfor lenge siden vi har sett. Været var som det har vært store deler av måneden: vått. Vi imponerte dem ikke med utsikten, men hadde fine samtaler. Og det var godt å komme hjem til det lune og varme.

14. Det nærmet seg skikkelig den store ankomsten, og vi tok en tur på Ikea for å få på plass noen siste detaljer.

15. Så var dagen her. E landet i Norge, og jeg fikk endelig gitt henne en klem igjen. Familien ble total, og to jenter fant takten sammen umiddelbart. Oslo bød på sol, og alt var godt.

16. Det var som om alt det gode spredte seg som ringer i vann, og det ble endelig en soldag hjemme også. Vi kunne omsider nyte timer under parasollen, drikke iste og teste ut det nye bassenget. Som ved et trylleslag smilte alt.

17. Nå gjenstår resten av sommeren. Det blir nok mest regn og hjemmedager, men vi er i alle fall sammen. Og hvis denne sommeren renner ut uten at det skjer så mye mer, vet vi i alle fall at vi ikke har det travelt. Hele høsten ligger foran oss. Vi har god tid. Vi fire.

Previous
Previous

De mange ansiktene

Next
Next

Let´s do 52/30: Minimalism