Instagram i mai: festen som bare varte og varte

1.Mai kom med hverdager og festdager, rutiner og overraskelser. Jeg har hengt med på hele karusellferden, og den har bydd på både luftige svev og gode sommerfugler i magen.

2. Måneden startet med en fotoutfordring som ga mestringsfølelse.

3. Hverdagen var ladet på en helt ny måte. Jeg hadde vært på et annerledes jobbintervju, og grublet mye på om det kunne åpne nye muligheter for meg. Mens jeg drømte beholdt jeg bakkekontakten ved hjelp av hverdagslige gjøremål, hverdagsmåltider, blinkesko og roen i en morgen som knapt har begynt.

4. Jeg beundret de vakreste øyevippene jeg vet om, lekte med det kreative, fotograferte blomster, og betraktet omgivelsene mine fra en ny vinkel.

5. Også den neste fotoutfordringen bød på mestringsfølelse. Jeg turte så vidt å tenke at kanskje drømmene mine om framtiden kunne bli litt mer enn bare drømmer.

6. Jeg var kreativ på ulike måter. Utagerende påfugl i forbindelse med ESC, fokusert fotograf og medsmaker under cuppingseanse, og harmonisk meditativ i prosessen med å sette opp en ny måned i bullet journalen min.

7. Jentene mine var nær på hver sin måte. LilleD trengte noen hjemmedager og ekstra kos på grunn av omgangssyke, mens E holdt meg oppdatert på alt det var verdt å vite noe om i ESC-universet.

8. Etter hvert fikk lilleD overskuddet tilbake, og vi trakk ut i den friske vårdagen. Vi tegnet dinosaurer og mystiske symboler rundt omkring, før hun prøvde seg på noen tak i den lille klatreveggen vår. Energioverskuddet var tilbake, og vi kunne endelig friskemelde henne.

9. Det ble tid for fotoutfordring igjen, og jeg allierte meg med M. Jeg stilte inn kameraet, og lot ham fotografere. Jeg følte jeg ikke helt oppnådde det jeg ville, men når jeg så på resultatet ble jeg varm i magen. Det ble en bildeserie som på en ærlig måte har fryst fast noen av våre mest dyrebare hverdagsøyeblikk. Serien kommer til å bety alt når lilleD har blitt storeD.

10. Ikke før var vi kommet i gang igjen før det var planleggingsdag i barnehagen. Dermed fikk jeg enda en kosedag med lilleD. Det gir en helt egen kvalitet til samværet når man har hele dagen til rådighet, og man ikke må rekke noe. Sånne dager blir stående som små fyrtårn i erindringen, og gir bare godfølelse i magen når man tenker tilbake på dem.

11. Det ble 17. mai, og den første gangen lilleD fikk erfare hva som virkelig menes med barnetog, hurrarop og 17. mai-leker. Dagen var krydret med skyfri himmel, såpebobler og ettermiddagsgrilling. Det ble en perfekt feiring, og vi kjente på hvor godt det var å få dagen ordentlig tilbake.

12. M tenker hele tiden på hva han kan gjøre for å utvide kaffeeventyret vårt. Han er nå eier av ei vogn som han etter hvert skal selge kaffe fra. Foreløpig er den bare veldig gul og søt, men med en liten makeover tror vi det skal bli bra. Da får lilleD ta seg av å være søt, mens kaffevogna forhåpentlig får et delikat design som kan kle estetikken vi vil skal følge Kjemhus kaffebrenneri.

13. Og så, plutselig: jeg fikk jobben jeg hadde drømt om! Med ett så alt åpent og annerledes ut. Tankene stormet i meg, og jeg var både lykkelig og skremt. Slippe tak i det kjente, legge bort en identitet, starte på noe nytt og ukjent. Jeg sitret. Heldigvis lå det en rolig søndag framfor oss og ventet. Vi gikk dypt inn i skogen og glemte en stakket stund verden rundt oss. Ute av skogen igjen følte jeg meg jordet, og visste hva jeg måtte gjøre.

14. Så ble det Es dag. En festdag klemt inn mellom hverdager. Vi fikk likevel til en liten fest for henne, vel vitende om at vi på den neste bursdagen hennes ikke har muligheten til å være samlet. Det ble en fin ettermiddag, sammen med de aller nærmeste.

15. Jeg takket selvfølgelig ja til jobben, og fikk ekstra motivasjon til å prøve ut ulike fotografiske uttrykk. Fra høsten av skal jeg jobbe som innholdsprodusent, og det å ta bilder vil bli en sentral del av det. Og der begynte sommferfuglvingene å kile i magen igjen…

16. Helt i slutten av festmåneden kledde vi oss i finstasen igjen og fikk være gjester i en barnedåp. Det føltes helt riktig å avslutte måneden i bunad, for dette ble virkelig en festmåned. På så mange nivå.

Forventningen om sommer og nye eventyr ligger allerede i lufta. Farvel til det gamle, og velkommen alt som kan gi nytt, godt påfyll. Vi er klare!

Previous
Previous

Let´s do 52/22: Light

Next
Next

Inntrykk i mai