Juli på Instagram: en harmonisk akvarell

1.Juni gled over i juli nærmest uten at vi la merke til det. Høysommermåneden fyltes raskt med alt som er godt, og dagene stod i kø og improviserte fram innhold for oss. Det gode innholdet spiste imidlertid opp sekunder, timer, dager og uker, og plutselig var også julis dager talte.

2. Vi fortsatte oppholdet vårt i Berlin. Vi hadde god tid, så vi kunne tillate oss å bevege oss gjennom byen mer som lokale. Det innebar å snuble innom koselige cafeer, etablere stamplasser å handle nødvendigheter på, frekventere lekeplasser og nyte roen hjemme.

Den aller siste hele dagen vår i byen var tilfeldigvis bryllupsdagen vår. Vi rakk en liten kaffedate (passende nok, siden det var sånn hele eventyret vårt sammen startet), før vi gikk hjem og pakket sammen livet vi hadde rukket å leve i Berlin.

3. Månedens første fotoutfordring. Jeg elsker å ta bilder av E, og jeg elsker at hun lar meg gjøre det.

4. Neste fotoutfordring ble preget av behovet for å bearbeide tomrommet som oppstod etter Berlin. Heldigvis var det godt å lande hjemme også. E sprang snarveien til naboene, og fikk endelig leke med bestevenninna si. Hun fikk forsyne seg fra kostymekofferten igjen (hun fant ut at det nå var helt riktig å være Pippi) og utfolde seg med penslene sine. Og jeg fikk servert latte art fra M, som øver og øver på å lage små kunstverk.

5. Det var godt hjemme, men vi måtte bruke de få feriedagene vi hadde igjen på best mulig måte. Vi pakka inn i campingvogna og dro til Sørlandet, til samme campingplass vi bodde på i fjor sommer. D kunne ikke komme seg fort nok til stranda, og vi andre lot oss smitte av den boblende gleden hennes.

6. Det er mye som er bra med å være på Sørlandet, men noe av det aller beste er å få tilbringe kvalitetstid med søsteren min som bor der fast. Hver gang vi er der tar hun oss med på utflukt, og hun viser oss alltid nye skatter. Sjøluft, nostalgiske cafeer, grønne hager, blått i alle retninger, Kardemommebyfølelse, sakte tempo og den behagelige bakgrunnslyden av bølgeskvulp; det er en suksessoppskrift for hvilepuls.

7. Ikke bare er søsteren min flink til å vise oss rundt. Det er også en nytelse å lande i sofaen eller samles rundt spisebordet hennes. Det er så masse hjerterom der, og alle gjester skjemmes bort. Når interiøret i tillegg er både inspirerende og delikat, kan det ikke bli bedre. Jeg reiser alltid derfra med god og mett mage -og mange ideer om små endringer jeg vil gjøre i vårt eget hjem.

8. Vi avsluttet campingoppholdet vårt med en liten rotur. M er nordlending og har fartstid på sjøen, mens jentene i gjengen må sies å være landkrabber. Turten til vanns ble dermed en nærmest eksotisk opplevelse, og det kilte litt ekstra i flere mager.

9. Tilbake igjen begynte hverdagen for noen av oss. M startet i turnusen sin igjen, mens E ble mer og mer rutinert i sommerjobben. D og jeg holdt fortet hjemme. Jeg prøvde å dyrke fram fine øyeblikk, og tok best mulig vare på dem når de først hadde begynt å spire. Det handlet om å nyte det nære, det som er vårt, etter å ha blitt stimulert ute i den store verden.

10. Det begynte endelig å skje noe i drivhuset, og noen av de små øyeblikkene våre handlet om å følge med der. Vi vannet, observerte hvordan blomster gradvis utviklet seg til avling, og kunne etter hvert prøvesmake tomater, chilli, sukkererter, salat og gulrøtter. Agurk, squash og paprika er på god vei.

11. En av de gråere dagene fylte vi med farge på vår egen måte. Det er viktig å være proaktiv…

12. Vi har takket ja til en litt uventet forespørsel, og vet at høsten vil bli veldig annerledes enn vi er vant til. Jeg har derfor kjent litt ekstra på at hver dag må tas vare på mens det enda er sommer. Så fint da at flere av dagene på oppspurtssiden har bugnet av sol. Vi har spist lunsj ute, løpt etter sommerfugler, badet, hatt servering ved solsengene og flyttet inneaktiviteter ut. Det har vært fint og det føles godt. Jeg er ikke helt klar for det som kommer enda, men jeg tror jeg har ladet opp på best mulig måte.

Det er litt vanskelig å fatte at juli er over allerede. Måneden var jo nettopp et blankt ark. Jeg har imidlertid ingenting å utsette på hvordan arket har blitt fylt opp av farger. Juli 2022 føles litt som en harmonisk akvarell med noen edgy omriss for litt sunn motstand innimellom.

Previous
Previous

Let´s do 52/31: Sunset

Next
Next

Let´s do 52/30: Colourful