Campingferie i Sverige IV/V: Göteborg

Den nye uka startet med en litt større utflukt. Vi satte oss på toget i retning Göteborg.

Vi dro det hele i gang med et besøk hos da Matteo, et kafferoastery vi hadde hørt mange godord om. Kaffen var god, men posen vi kjøpte med oss hjem var kanskje enda bedre…

Vi ble sittende i en liten bakgård under tak, og mens vi satt der ble det styrtregn og tordenvær. Vi kjøpte oss én kopp til med kaffe hver, og ble sittende en stund mens været herjet rundt oss. Det var i grunnen litt zen å lytte til dråpene som traff taket over oss mens vi fortsatte de hverdagslige samtalene.

Etterpå gikk turen til Haga, og der ble vi værende enda litt lengre. Det ble oppholdsvær, og bydelens atmosfære passet oss perfekt. Det var en liten drøm å kikke inn i de små butikkene, og overalt hvor vi snudde oss var det nydelige fristelser i alle slags kategorier.

Magen til D roper alltid etter is, og etter en liten kikkerunde var det greit å gi etter. Det angret vi ikke på, for til og med is viste seg å smake utrolig godt i Haga. Da føltes det som sola skinte litt ekstra mye på akkurat vårt lille reisefølge.

Vi kikket enda litt mer, men etter hvert ble barnebena trøtte, og vi bestemte oss for at tiden var inne for middagslunsj.

Vi fikk oss et deilig og mettende måltid, og til dessert dukket det opp litt ekstra selskap. Med nytt påfyll av energi, var det klart at vi måtte gjøre noe for å få brukt den opp.

Det ble utprøving av lekeapparater, hopp og sprett, take away-kaffe til de voksne og servering av kake. Helt perfekt.

Toget vi skulle ta hjem igjen ble kansellert, så plutselig ble det litt ekstratid i Göteborg. Vi tuslet litt rundt i byen, men siden vi hadde svidd av såpass mye energi på lekeplassen, var det bare sånn passelig målrettet. Vi hadde litt for liten tid på oss til å kunne gjøre så mye, så vi unnet oss enda en pause, med litt kake og kaffe. Det var egentlig akkurat det vi trengte som avrunding på dagen.

Neste tog gikk som planlagt, og vi kom oss hjem i nesten rett tid.

Previous
Previous

Campingferie i Sverige V/V: Smögen, en rosa ballonghund og heftig vannkrig

Next
Next

Campingferie i Sverige III/V: Havets hus og en lekeplass med utsikt