Desember på Instagram: mye av det samme, litt nytt, og en hel masse improvisasjon

1.Desember kom like forventet, men likevel like brått på, som alltid. Vi sjonglerte planer samtidig som vi prøvde å legge til rette for kosen i det hele. Det ble godt i år også.

2. Helt til å begynne med var vi nok litt handlingslammet. Det var så mye hverdag å holde styr på før vi klarte å tre inn i førjulstidbobla.

3. Det hjalp plutselig når vi fant fram lyslenkene. Rommene ble fylt av en annen type lys, og med det satte en annen stemning seg i kroppene våre.

4. I hjalp oss å bake tyske julekaker, og poengterte at det var lov å forsyne seg fra kakeboksen i hele førjulstida.

5. Vi fikk et jevnlig påfyll med snø, og det ble perfekt sparkføre. Det var kaldt og godt, og vinter på den helt riktige måten.

6. Vi kom bedre og bedre inn i rytmen, og rommene fyltes mer og mer av luktene som bringer fram den riktige julestemningen.

7. Vi dro på julemarked i Oslo, og nøt å få påfyll av storbyvibber.

8. Vel hjemme igjen var det tid for den årlige pepperkakepyntingen. Små kunstverk med nydelige detaljer ble laget, og hver konditor hadde sin egen karakteristiske stil.

9. Vi preparerte drivhuset for drivhusnissen vår. Vi pyntet og fikk liv i lyslenka, og gjorde vårt beste for å gjøre det koselig for ham -og andre besøkende.

10. På Luciadagen koste vi oss med nybakte lussekatter, og D fikk endelig ikle seg luciaantrekket hun hadde kastet lengselsfulle blikk etter i hele førjulstiden.

11. Mer baking, flere lyslenker, mer julestemning.

12. Vi limte sammen og pyntet pepperkakehus, og det ble akkurat så skakt og fargerikt som det pleier å bli.

13. D ikledde seg finkåpa, og så dro vi til storbyen for å handle de siste julegavene. Vi kjente på oss at vi snart var på oppløpssida.

14. Hjemme fikk jeg på plass de siste detaljene: danderte blomsterbuketter, bandt en dørkrans og fylte rommene med grønnsåpelukt.

15. Det ble endelig julaften, og den ble akkurat som vi hadde ønsket oss. Vi fikk iskaldt vintervær med snøkrystaller i lufta. Drivhusnissen var fornøyd med grøten, og hadde satt ut akebrett som takk. Vi spiste godt, så på Tre nøtter til Askepott, tok imot en ordentlig lun og koselig julenisse, nøt sprø svor og hadde akkurat nok energi igjen til å åpne pakker resten av kvelden.

16. Jeg presset inn en fotoutfordring dagen derpå, og kombinerte det naturlig med at D ble bedre kjent med gavene hun hadde fått.

17. Resten av romjula handlet om å kose oss sammen, og nyte rolige dager. Storfamilien var samlet, og vi akte, gikk turer med snøfrost i håret, spiste lange måltider sammen, og krøllet oss sammen i sofakroken med filmer og litt søtt.

18. Så ble det brått nyttårsaften, og vi lot godbuksa ligge til fordel for finstasen. Vi spiste en god middag sammen med gjengen vår, og koste oss med stjerneskudd og et snev av fyrverkeri.

Det ble enda et annerledesår, men det har jo nesten blitt den nye normalen. Nå gleder vi oss til å lande i det nye året. Kanskje kan det by på litt færre overraskelser og litt mer jording.

Previous
Previous

Å fortelle et år med tolv bilder

Next
Next

Livets første desember